News

Kunsthal Slochteren

Vanaf 11 januari exposeren Stefanie Ottens en Martin Horneman in de Kunsthal te Slochteren. Beiden kunstenaars werken in een figuratieve stijl, maar tonen daarbinnen een eigen variant van de realiteit.

 

Stefanie Ottens (Groningen, 1987) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan Kunstacademie Minerva en Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ottens legt zich vooral toe op de tekenkunst. Het escapisme is een belangrijke drijfveer en vaak onderwerp van haar kunst. Zo maak ze portretten, veelal gecombineerd met organische fantasieomgevingen en zoekt ze naar een contrast tussen schoonheid en lelijkheid. De laatste tijd is ze ook scherper naar de ‘realiteit’ gaan kijken zoals wij die dagelijks ervaren. Het florale is belangrijker geworden alsook het cultiverende gedrag van de mens zelf.

Martin Horneman (Ten Boer, 1986) schilderde tijdens en na zijn afstuderen aan academie Minerva in Groningen naar de waarneming, stenen, fossielen en schelpen. Een fascinatie voor structuren, vormen en kleuren die te vinden zijn in de natuur is in deze periode ontstaan. In het onderwaterleven zijn de kleuren en vormen die Horneman aanspreekt in ruime overvloed aanwezig. Dit is één van zijn favoriete thema’s geworden om te schilderen. De laatste jaren zijn de vogels toegevoegd aan zijn interessegebied. Vooral het schubachtige verenpak met alle daarbij horende kleurscharkeringen spreken Horneman erg aan.

 

Iedereen is welkom tijdens de opening op vrijdag 11 januari om 16:00. Aanmelding vooraf is gewenst via de e-mail: info@kunstuitleenslochteren.nl De kunstwerken zijn op werkdagen te bezichtigen van 09:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag sluit de Kunsthal om 12:30 uur. De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Artos en duurt tot en met eind maart.